موقع ملوك العرب

الكبدة الاسكندرانى Ezlb9t10

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

موقع ملوك العرب

الكبدة الاسكندرانى Ezlb9t10

موقع ملوك العرب

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

    الكبدة الاسكندرانى

    مدير المنتدى
    مدير المنتدى
    مدير المنتدى
    مدير المنتدى


    رتبه العضو
    عدد المساهمات : 221
    نقاط : 594
    تاريخ التسجيل : 27/07/2011
    العمر : 30
    الموقع : facebook.com/amrmasoud2012

    الكبدة الاسكندرانى Empty الكبدة الاسكندرانى

    مُساهمة من طرف مدير المنتدى الإثنين 1 أغسطس 2011 - 7:57

    المقادير حسب عدد الاشخاص اللى سيتناولونها وانتى بعد اللى بتحدديها

    انا هنا مستعمله كيلو كبده شمبرى او بتلو حسب ماترغبى

    وتكون مقطعه شرائح رفيعه جدا وصغيره والجزار هو اللى بيقطعها لك فقط اخبريه انك تبى كبده اسكندرانى لانها مشهورة جدا

    حبه فلفلة رومى منزوع منها البذور او لو حابه تتركيها ببذورها عادى

    ملعقتين كمون ناعم

    5 فصوص ثوم

    معلقه شاى كسبره ناعمه

    ملح
    زيت للتحمير


    الطريقه

    نطحن الفلفل والثوم مع الكمون والكسبره والملح ولو تحبى الاكل حار تضعى قليل من الشطة الحارة
    ونتبل بيهم الكبدة ونقلبها كويس ونتركها نصف ساعة او ساعة قبل التحميروتحمر على مرتين فى ربع كوب زيت فى كل مرة
    وماتضعيها كثير على النار الا دقائق حتى ماتنشف منك ولا تغطيها بالغطاء

    حاتاكلى احلى طبق كبدة مثل اللى ريحتها بتهف عليكى وانتى ماشيه من محلات الكبدة

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد 19 مايو 2024 - 18:14